woensdag 29 juni 2011

BMN > Beestjes met naam!

Na mijn oproep om mee te denken over een naam voor mijn beestjes, ontving ik via verschillende kanalen reacties. Ik kwam erachter dat mijn beestjes verschillende associaties oproepen. Leuk om dit te ontdekken.

De reactie die mij met name zelf aan het denken zette, was die van Lotti Verhoeven. Zij zag er namelijk toetsen van het toetsenbord in. Deze gedachte leidde bij mij meteen tot wilde fantasiën over toekomstige beestjes met als uitgangspunt toetsenbord tekens. Ik kon het niet meer loslaten....... en verzon zelf nog een 'verzamelnaam' voor mijn beestjes, die ik vond passen bij hun grappige karakter.
Vanaf nu hoef ik het dus nooit meer over 'beestjes te hebben' en gaan ze verder door het leven als:
Oem, Et, Yo en Commy, alias het Toetsj Team:


Ik koos voor de naam Toetsj omdat ik dat een leuke associatie vind met de toetsen van het toestenbord. De 'J' op het einde vind ik er een grappig tintje aan geven, alsof een kind het gezegd zou kunnen hebben.
Daarnaast koos ik voor de verzamelnaam 'team' omdat toetsen samen moeten werken om woorden en zinnen te vormen (tjee, wat een diepe gedachte eigenlijk, hihi).

Af en toe zit ik achter mijn computer de namen even hardop te zeggen; een redelijk komische vertoning. Het is voor mij toch ook nog even wennen, net als toen ik echt moeder werd.
Nu maar hopen dat mijn Toetsjes zelf ook om hun naam kunnen lachen als ze later groot zijn ;-)

P.S. Kijk ook eens op de mooie site van Lotti Verhoeven: Kleed je beter

1 opmerking:

  1. Erg inspirerend om te lezen dat ons ViZi-netwerk zulke creatieve resultaten oplevert. Veel succes met het Toetsj-team! Petra (In Orde Tekst & Advies)

    BeantwoordenVerwijderen