woensdag 19 oktober 2011

Etsy, voor schatzoekers

Mensen die met al hun passie werken aan handgemaakte produkten verdienen een podium. Al langere tijd volg ik daarom Etsy, een online platform waar creatieve mensen een webwinkel kunnen openen om hun mooie produkten de wereld in te sturen.

Het valt me op dat in mijn omgeving nog niet veel mensen van Etsy af weten, en dat terwijl er zoveel moois op te vinden is. Wanneer je op zoek bent naar een persoonlijk cadeau of naar iets moois voor in je huis, is het dan niet veel leuker als je eens buiten de gebaande paden van de Lijnbaan en de Koopgoot zoekt?

Iemand die zeker een plekje op Etsy verdient is Kitty Boom van Dubbelknus. Naast dat zij interieurontwerpster is, maakt zij met vintage stoffen en materialen unieke accessoires voor in je huis. Gelukkig heb ik haar over weten te halen om ook een winkel op Etsy te starten en hebben we samen haar winkel ingericht.

Heel leuk en leerzaam om dit op te zetten én een vuurtje is aangewakkerd...misschien ook ooit een Studio Neeltje shop op Etsy?

Handgemaakte produkten van Dubbelknus

Nog een andere Etsy shop die zeker de moeite waard is, is die van mijn vriendin Celinda Versluis. Eerder schreef ik hier al over haar werk. Van vintage servies maakt zij met haar illustraties ware kunstwerkjes.

Afgelopen week werd ik de trotse eigenaresse van één van haar theepotten, die toevallig (of niet?) van hetzelfde servies afstamt als het oude gebaksservies van mijn moeder.

Toeval?
6 opmerkingen:

 1. Hai! Nee hoor, helemaal geen toeval! En dat stoeltje bij de kringloop was vast ook geen toeval! Ik ben morgen thuis hoor. Kom je in de ochtend even een bakkie doen en m ophalen? Ik hoop dat je hem leuk vindt!! Jeetje, ben best zenuwachtig, heb ik dat zomaar even voor je beslist dat ie leuk is.. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. owww die heb ik laatst in 1 van de woonbladen gezien toch? Vond ze toen al super en bedankt voor je link!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klopt, ze hebben afgelopen tijd al in heel wat bladen gestaan en begin volgend jaar ook in Flow. Leuk he?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een theepotje gekocht bij de Kringloop en zou graag willen weten of het echt een oud theepotje is uit de jaren 50. Weet je misschien wie jou potje heeft gemaakt? uit welk jaar stamt deze?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn potje is va het merk Bavaria en komt uit begin jaren '70. Misschien kun je er achter komen om eens te Googlen op het merk onderop het potje?

   Verwijderen